Geruchten
17 januari 2010 - Ron Smeets

Windows Mobile 7 niet compatible voor apps van oude versies?

Hoe hij het telkens doet is iets wat velen zich zowel on- als offline afvragen, maar Eldar Murtazin heeft naar eigen zeggen even kunnen 'spelen' met een hele vroege versie van Windows Mobile 7.

Hoewel hij ontdekte dat de nieuwe Windows Mobile versie, zoals Microsoft al voorspelde, inderdaad vanaf '0' opnieuw ontwikkeld is blijkt ook dat (vooralsnog) geen enkele applicatie uit eerdere versies op Windows Mobile 7 werkt. Mmmh, als dat zo blijft dan zou dat natuurlijk een behoorlijk minpunt zijn.

Toch roept Eldar ook dat Windows Mobile 7 door de gemiddelde Windows Mobile gebruiker als een grote stap vooruit gezien zal worden. Het nieuwe OS is veel 'touchscreen'- en 'vinger' vriendelijker dan zijn voorgangers, hoewel daar natuurlijk niet veel voor nodig was.

Natuurlijk moeten we alle conclusies die Eldar trekt op basis van zijn ervaringen met deze 'ontwikkel versie' met de nodige reserveringen voor waar aannemen. Wie weet wat Microsoft nog allemaal van plan is en waar nog aan gewerkt wordt, daar in Seattle.

Eerdere geruchten dit weekend, afkomstig uit het kamp van LG, spraken al over een release van een eerste Windows Mobile 7 Smartphone in September. Eerst maar even de ontwikkelingen in Barcelona afwachten...

Bron: Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.