Geruchten
12 januari 2010 - Ron Smeets

Windows Mobile 7 komt toch pas in 2011?

Tijdens de CES riep Steve Ballmer al dat er in Barcelona (op het Mobile World Congress) meer Windows Mobile nieuws bekend gemaakt zou worden. In Microsoft's keynote op de CES werd daar totaal geen aandacht aan besteed. Vervolgens liet Robbie Bach van Microsoft zich ontvallen dat op het MWC Windows Mobile 7 officieel aangekondigd zou gaan worden. Natuurlijk duurt het daarna nog even voordat de eerste Windows Mobile 7 producten in de winkels zullen liggen. Eerdere berichten spraken al over een release van de eerste toestellen met Windows Mobile 7 in Q3 van dit jaar.

Welnu, het lijkt erop dat die planning weer in de prullenbak kan. Tijdens de CES heeft Bright Side Of The News namelijk met diverse bronnen gesproken, waaronder HTC, Qualcomm, Lenovo, Texas Instruments, Nokia (???) en natuurlijk Microsoft zelf. Die bronnen wisten allemaal te melden dat de release van Windows Mobile 7 uitgesteld zou zijn naar 2011.

De fabrikanten zouden als gevolg van dit uitstel inmiddels al besloten hebben om een aantal toestellen die bedoeld waren om voorzien te worden van Windows Mobile 7 nu te gaan 'ombouwen' tot Android producten. Vreemd is wel dat ook Nokia in het lijstje met bronnen genoemd wordt. De Finnen hebben immers nog steeds zowel geen Android als Windows Mobile toestel in hun assortiment. Geruchten (met name over Windows Mobile) gingen er de afgelopen jaren wel al regelmatig, maar officieel doen de Finnen niets ermee.

Het zal mij benieuwen wat er van deze geruchten waar of onzin zal blijken te zijn. Ik kan me van de ene kant niet voorstellen dat zowel Ballmer als Bach tijdens de CES roepen dat er meer Windows Mobile 7 nieuws in Barcelona onthuld gaat worden als ze nu al weten dat de eerste toestellen en de winkelrelease pas in 2011 verwacht worden. Van de andere kant is de ontwikkeling van Windwos Mobile 7 de afgelopen jaren natuurlijk al meerdere keren uitgesteld, dus... We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.