Geruchten
23 september 2008 - Ron Smeets

Windows Mobile 7 komt pas eind 2009?

De geruchten worden steeds sterker dat Microsoft besloten heeft om de release van Windows Mobile 7, oorspronkelijk gepland voor begin 2009, uit te stellen tot de tweede helft van dat jaar.

Officieel heeft Microsoft hierover nog niets naar buiten gebracht maar partners (ontwikkelaars en fabrikanten van software en toestellen) die aanvankelijk in de eerste maanden van 2009 een definitieve versie van het nieuwe mobiele operating systeem zouden krijgen zijn inmiddels wel al ingelicht dat die datum dus uitgesteld is naar de tweede helft van 2009.

Als deze berichten inderdaad kloppen dan is dit een forse tegenslag voor Microsoft want de concurrentie zat al niet stil, getuige ook de komst van de eerste Android en Symbian S60 Touch toestellen, en zal de komende maanden dus alleen nog maar verder in- of uit kunnen lopen.

Bron: CNet NewsGerelateerde links:
Windows Mobile 7 en 8 worden echt beter
Sneak preview van Windows Mobile 7
Primeur: Windows Mobile 7 informatie lekt uit
HTC: Eerste Windows Mobile 7 toestellen in Q1 2009

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.