Geruchten
30 januari 2010 - Ron Smeets

Windows Mobile 7 gespot

Terwijl Microsoft, bij de presentatie van haar jongste kwartaalcijfers, wederom sprak van een 'spoedige aankondiging' van Windows Mobile 7 (wellicht in Barcelona, zoals eerdere geruchten en uitspraken al meldden) dook online een foto (grote versie hieronder) op van een oude iMate waarop het nieuwste mobiele besturingssysteem al te zien zou zijn.

Wat deze foto echter ietwat ongeloofwaardig maakt is het feit dat de iMate JasJar niet beschikt over de minimale specs (betreffende  de minimale hoeveelheid RAM/ROM en Processor snelheid) die nodig zijn om Windows Mobile 7 te kúnnen draaien. Ach, misschien hebben ze gewoon een WM7 screenshot op het toestel geinstalleerd als wallpaper ;-)

De minimale specs die nodig zijn om Windows Mobile te kunnen draaien, zoals die op dit moment bekend zijn (via Eldar Murtazin):
- minimaal 128MB RAM
- minimaal 521MB ROM
- minimaal 600MHz ARM 6+ processor

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.