Nieuws
14 december 2007 - Ron Smeets

Windows Mobile 7 en 8 worden echt beter

Een van de boys bij Gizmodo heeft een bijzonder diepgaand artikel gepost over de problemen die de huidige versies van Windows Mobile nog steeds parten spelen.

Zijn conclusie nadat hij met enkele ontwikkelaars bij Microsoft gesproken heeft is dat de meeste problemen van WM5 en 6 uiteindelijk opgelost zullen gaan worden in de volgende versies van het Mobiele OS van Microsoft, Windows Mobile 7 en, nog verder in de toekomst, 8.

Het artikel op zich is bijster interessant maar de vraag is of de vele WM 5 en 6 gebruikers wel zolang zullen gaan wachten of dat ze tegen de tijd dat de nieuwe, stabielere, versies uiteindelijk beschikbaar gaan komen niet allang de overstap gemaakt hebben naar bijvoorbeeld Symbian of Android die respectievelijk nu en in 2008 al verkrijgbaar zullen zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de ontwikkelaars van Smartphones bij Nokia, Sony Ericsson, Samsung en dergelijke.

Wat mij namelijk opvalt is het feit dat de Microsoft ontwikkelaars nu roepen dat ze bij de ontwikkeling van Windows Mobile 7 en 8 ook functies zullen ‘kopiëren’ die nu al stabieler werken in de andere mobiele OS-en die op de markt zijn.

Tegen de tijd dat Microsoft dus haar nieuwe versies op de markt zet zijn die, Symbian en Android, natuurlijk ook weer een stuk verder doorontwikkeld en de kans is groot dat Windows Mobile dan nog steeds achterblijft bij haar concurrenten.

Kortom, genoeg voer voor discussie :-)Gerelateerde links:
Screenshots van opvolger Windows Mobile 6
Videodemo van Windows Mobile 6.1
Windows Mobile Crossbow demo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.