Entertainment
01 februari 2011 - Ron Smeets

Windows Mobile 6 verkoopt beter dan Windows Phone 7 in de VS

Windows Phone 7 in behalve in de VS nog maar in een paar landen officieel gelanceerd. Onlangs maakte Microsoft nog bekend dat er sinds de introductie van het nieuwe mobiele OS, een maand of drie geleden, 'al' 2 miljoen licenties (voor evenzoveel toestellen dus) van Windows Phone 7 aan de diverse toestelabrikanten verkocht zijn.

Volgens nieuwe cijfers over de marktaandelen van de smartphone OS'en in de VS die door de NPD Group gepubliceerd zijn verkoopt, in de VS, het oude Windows Mobile (6.5) daar nog steeds beter dan de nieuwe versie.

Van alle verkochte smartphones in de VS waren in Q4 van 2010 4% voorzien van Windows Mobile terwijl slechts 2% op Windows Phone 7 draaiden. Het meest populaire smartphone OS in de VS was Android met een marktaandeel van 53%. iOS (iPhone) staat samen met BlackBerry op een gedeelde tweede plek mat 19%. WebOS (HP-Palm) deed het net zo 'goed' als Windows Phone 7 met een aandeel van 2%. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.