Geruchten
24 januari 2010 - Ron Smeets

Windows Mobile 6.6 en 7 nieuws in Barcelona

Rondom de CES riep Robbie Bach van Microsoft nog vol trots (of voor zijn beurt ;-)) dat Windows Mobile 7 tijdens het Mobile World Congress aangekondigd zou gaan worden.

Nieuwe geruchten spreken nu echter over niet meer dan dat Microsoft in Barcelona bekend zal maken dat Windows Mobile 7 in September op de markt zal gaan komen. Het échte nieuws in Barcelona zal de release, en beschikbaarheid, van Windows Mobile 6.6 zijn, aldus bronnen die bekend zijn met de 'roadmap' van Microsoft voor de komende 12 maanden.

Feitelijk komen deze nieuwe geruchten, voor wat betreft de release en beschikbaarheid van Windows Mobile 7, ook meer overeen met hetgeen Microsoft zelf eerder ook al riep: Release Windows Mobile 7 in Q3 2010, eerste toestellen in Q4 of Q1 2011. Natuurlijk moeten we ook rekening houden met het feit dat er rondom Windows Mobile 7 al heel wat (mogelijke) releasedata de revue gepasseerd zijn, zowel uit de mond van Microsoft mannen zelf als in de vele geruchtencircuits. Hieronder staan er een paar ;-)

Release in 2009:
- Primeur: Windows Mobile 7 informatie lekt uit
- Windows Mobile 7 komt pas eind 2009
- HTC: Eerste Windows Mobile 7 toestellen in Q1 2009

Release in 2010:
- Ballmer bevestigt release Windows Mobile 7 in 2010
- Windows Mobile 7 release in de lente van 2010
- Windows Mobile 6.5 komt in September, versie 7 in April 2010

Release in 2011:
- Windows Mobile 7 komt toch pas in 2011

Meer artikelen over Windows Mobile 7 vind je hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.