Toestellen
29 december 2009 - Ron Smeets

Windows Mobile 6.5 Smartphone van Philips voor China

Ik wil niet weer in herhaling vallen, maar het wordt toch steeds minder leuk dat Philips geen mobiele telefoons meer voor de Nederlandse (en Europese) markt maakt. OK, Philips is op mobiel gebied al jaren niet veel meer dan een bekende merknaam op Chinese toestellen, maar toch, de afgelopen jaren heb ik diverse toestellen voorbij zien komen waarvan ik dacht "die zouden hier in de winkels ook niet misstaan".

De Philips D908 die nu in China officieel gepresenteerd is, is er ook zo een. Dit wordt namelijk een dual system (GSM en CDMA) Windows Mobile 6.5 toestel met 5 megapixel camera, een 3.2 inch WVGA touchscreen display, WiFi, GPS, Bluetooth 2.1, microSD geheugenkaart, 1GB RAM en 2GB ROM geheugen.

Kortom, een behoorlijk high-end toestel dat ik graag eens onder handen zou willen nemen. Is er nu echt geen distributeur die het aandurft om een aantal van die Chinese Philips toestellen (met GSM fucntionaliteit natuurlijk) naar Europa te halen ;-)? Philips-D908-Windows-Mobile-65 Philips-D908-Windows-Mobile-65-2

Foto's via en via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.