Geruchten
31 oktober 2008 - Ron Smeets

Windows Mobile 6.5 op komst?

Het is al lang geen geheim meer dat de komst van Windows Mobile 7 de nodige maanden (lees: ruim een half jaar) vertraging op heeft gelopen.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat Windows Mobile 6.1 gebruikers tot begin 2010 moeten wachten op een betere versie van hun mobiele besturingssysteem.

Als de geruchten kloppen dan zou Microsoft medio 2009 wel eens op de proppen kunnen komen met Windows Mobile 6.5.

Dit verhaal is afkomstig van niemand minder dan, Sanhay Jha, CEO van Motorola, die in een interview stelde dat de Amerikaanse fabrikant medio 2009 een Smartphone in de planning heeft staan die op Windows Mobile 6.5 draait.

In zijn eigen woorden: "Windows Mobile 6 has not delivered the experience that I think Apple has been able to deliver, but as you look at the plan that Windows Mobile 7 and even 6.5, I think there are significant new added features which will help the platform."

De vraag is nu natuurlijk of Jha echt zijn mond voorbijgepraat heeft of dat hij gewoon blunderde door 'six point five' te roepen terwijl hij 'six point one' bedoelde? We zullen zien. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.