Nieuws
05 februari 2009 - Ron Smeets

Windows Mobile 6.5 komt in September, versie 7 in April 2010

De komst van een zogenaamde 'tussenpaus' om de pijn van het lange wachten op Windows Mobile 7 een beetje te verzachten is al lang geen nieuws meer.

De mededeling dat we de eerste Windows Mobile 6.5 toestellen pas op z'n vroegst in September in de winkels mogen verwachten is daarentegen wel een fikse tegenvaller.

Mits de bronnen van ZDNet het bij 't rechte eind hebben natuurlijk. Zij melden namelijk dat de eerste fabrikanten vanaf April kunnen beschikken over de nieuwste Windows Mobile versie. Rekening houdend met ontwikkel-, test-, en in het geval van Windows Mobile zeker ook de debug-tijden is de voorspelling dat de eerste WinMo 6.5 teostellen vanaf September in de winkels zullen verschijnen zo gek nog niet.

De bronnen van ZDNet doen overigens ook een voorspelling voor Windows Mobile 7. Zoals wellicht bekend zouden de eerste toestellen met dat OS oorspronkelijk begin 2009 in de winkels verschijnen maar het afgelopen half jaar hebben ze bij Microsoft zoveel tegenslagen gehad dat besloten is dat de eerste beta- en ontwikkelversies pas eind 2009 naar de diverse fabrikanten gestuurd kunnen worden.

Zoals de zaken er nu voor staan zal dat in November van dit jaar gaan gebeuren en kunnen we de eerste Windows Mobile 7 toestellen pas in April van 2010 op de markt verwachten. Kortom, Android en Symbian hebben nog ruim de tijd om hun voorsprong die ze nu al hebben qua gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit op Windows Mobile 6.1 nog uit te breiden voordat ze weer eninge serieuze concurrentie op dat gebied vanuit Redmond kunnen gaan verwachten ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.