Nieuws
22 november 2006 - Ron Smeets

Windows Mobile 6.0 nauwelijks beter dan 5.0

Dat is althans de conclusie van de reviewers bij Mobile Review dot com toen ze de nieuwste Windows Mobile versie, ook bekend onder de codenaam ‘Crossbow’ onder handen genomen hebben.

Verwacht wordt dat Windows Mobile 6.0, zoals ie waarschijnlijk gedoopt zal worden voor het grote publiek, ergens medio 2007 uit gaat komen.

Feitelijk is ‘Crossbow’ dus niet meer dan een upgrade van WM 5.0 waarbij vooral rekening is gehouden met de koppeling aan Office en Exchange 2007 en de diverse Windows Live producten zoals Live Mobile Mail, -Search en –Messenger. Verder is de look-and-feel van WM 6.0 natuurlijk voorzien van de kenmerkende Vista fratsen en thema’s. Andere features zijn VoIP (SIP) support software en Smart Dialer 2.0 om het zoeken in de contacts database te versnellen.

Windows Mobile 6.0 vereist een device met minimaal 64Mb RAM en ROM en een 200MHz processor. Ook dat verschilt niet van de systeemeisen voor het huidige WM 5.0.

Nee, voor de echt leuke nieuwe features zullen we nog even moeten wachten totdat over een jaar of twee ‘Photon’, de opvolger van WM 6.0, uitkomt.Gerelateerde links:
Meer Windows Mobile 'Crosbow' screenshots
Eerste screenshot van de nieuwe Windows Mobile
Crossbow: opvolger van Windows Mobile 5.0
Photon wordt opvolger Windows Mobile 5.0
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.