Entertainment
23 augustus 2007 - Ron Smeets

Windows Live op Nokia N-Series

In de strijd tussen Symbian en Windows Mobile hebben Nokia en Microsoft een brug geslagen, zo lijkt het.

Vanaf nu kunnen Nokia bezitters in 11 landen van Europa (ook Nederland) en het Midden Oosten die een N73, N76, N80 (internet edition), N93i of een N95 heeft namelijk diverse Windows Live tools downloaden en gebruiken op zijn of haar S60 Symbian based Nokia. Om te beginnen hebben Microsoft en Nokia de volgende services uitgebracht: Hotmail, Messenger, Contacts en Spaces.

De 11 landen waar de services nu al beschikbaar zijn, zijn: Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Norwegen, Spanje, Groot Britannië, Zweden, Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft en Nokia samenwerken, maar wel voor het eerst dat het op zo’n grote schaal gebeurd. Volgens de berichten zullen volgend jaar ook Windows Live tools beschikbaar komen voor diverse S40 toestellen.Gerelateerde links:
Windows Mobile Live Search met stemherkenning
Meer zoekfuncties voor Windows Live Search for Mobile
Microsoft en Orange lanceren Orange Messenger
Microsoft zet groot in op mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.