Nieuws
10 oktober 2013 - Nichal Joosse

Windows desktop binnenkort te gebruiken op iOS en Android

De bekende Windows-desktop gebruiken op iOS en Android: een gekke combinatie, maar dankzij Microsoft Remote Desktop zal dit binnenkort mogelijk zijn. Microsoft liet via een persbericht weten dat er een Remote Desktop-app in de maak is voor het iOS- en Android-platform. Er is momenteel al een Remote Desktop-app beschikbaar voor Mac. Volgens Microsoft zou er ook een versie van de app verschijnen voor Windows 8, Windows RT en Mac OS X. 

nexus5

In de afbeelding hierboven is Remote Desktop werkend te zien op de Google Nexus-tablet. Het valt meteen op dat de bekende apps van Microsoft gewoon te gebruiken zijn op de tablet, zoals Windows Verkenner, Internet Explorer, Rekenmachine en zelfs PowerPoint 2013. Windows Server 2012 R2 kan ook ingesteld worden als een Virtual Desktop host. Er hoeft niets specifieks ingesteld te worden om het te kunnen gebruiken, aangezien de gebruikersinterface dankzij Remote Desktop al aanwezig is. 

Het nut van Remote Desktop zal niet iedereen wellicht zien, maar het is toch interessant om te zien dat Microsoft bezig is met het ontwikkelen van software voor andere besturingssystemen. Eerder deze week maakte Microsoft ook al bekend dat Microsoft Office binnenkort dan eindelijk volledig beschikbaar is voor iOS. Voor de mensen die Microsoft Office niet zo belangrijk vinden, is OpenOffice van Google ook een goed alternatief.

 

Over de auteur: Nichal Joosse