Tablets
17 juni 2012 - Ron Smeets

Windows 8 Tablet van Microsoft op komst?

Als we deze berichten mogen geloven dan bestaat de kans dat Microsoft morgen, maandag 18 juni, haar eerste eigen Windows 8 tablet gaat presenteren. Dat claimt althans een 'insider' die dat tegenover The Wrap kenbaar maakte.

Microsoft heeft volgens diezelfde insider maandag in Los Angeles een event gepland staan, om 15u30 lokale tijd (0u30, dinsdag, Nederlandse tijd). Daar zal dus mogelijk de eerste Windows 8 tablet van de software gigant onthuld worden. 

Details over de tablet en het event zijn er nog niet en Microsoft zelf geeft ook geen enkele reactie op deze geruchten. Gespeculeerd wordt dat de Microsoft tablet op Windows RT zal draaien, een Windows 8 variant voor ARM processoren. We zullen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.