Geruchten
19 december 2012 - Ron Smeets

Windows 8 RT tablet van Nokia komt naar het MWC?

Geruchten over de komst van een Nokia Tablet dateren al uit de tijd dat Nokia nog wereldmartkleider was en nog niet gesproken werd over een 'huwelijk' met Microsoft en Windows Phone. Toen werd nog volop gespeculeerd over een Finse MeeGo tablet.

De afgelopen anderhalf jaar dook af en toe het gerucht op dat Nokia, mogelijk in 2012 al, met Windows 8 tablets zou gaan komen. Welnu, het volgende hoofdstuk in deze geruchtensaga is dee week opgedoken. Nokia zou tijdens het MWC in Barcelona, eind februari, dan toch haar eerste Windows 8 RT tablet gaan onthullen.

Als de geruchten kloppen dan wordt dit een 10 inch tablet. Afbeeldingen zijn er nog niet. Meer specs ook niet. Het enige dat de (anonieme) bronnen aan DigiTimes konden vertallen was dat Nokia voor de ontwikkeling van deze Windows 8 RT Tablet nauw samenwerkt met Microsoft (duhhh), Qualdcomm en Compel Electronics. Het zal mij benieuwen. Op zich denk ik dat Nokia met een tablet in dezelfde design lijn van de Lumia 800/900 geen flater zou slaan.

Afbeeldingen zijn er zoals gezegd nog niet, maar 'photoshopjes' wel al voldoende: Nokia-WP8RT-Tablet-Concept

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.