Nieuws
02 april 2015 - Ron Smeets

Windows 10 op een Xiaomi Android smartphone (video) Windows 10 'draait' straks, als het aan Microsoft ligt, dus echt overal op

Enkele weken geleden kondigden Microsoft en het Chinese Xiaomi al aan te gaan samenwerken met als een van de doelstellingen dat het nieuwste smartphone OS van de Amerikaanse fabrikant, Windows 10, ook geschikt gemaakt wordt voor Android toestellen. Daarvoor zou onder andere gewerkt worden aan de ontwikkeling van een speciale 'Android ROM' van Windows 10.

Onderstaande video, hoewel die op 1 april gepubliceerd werd ;), toont de Xiaomi E4, een Android smartphone, met daarop een werkende versie van Windows 10. Dat het de nieuwe versie van het Microsoft OS betreft, en niet Windows Phone 8.1, is te zien aan het toetsenbord. Die heeft namelijk hetzelfde design als het toetsenbord in de technische preview van Windows 10 voor smartphone. Onder de video staat een afbeelding daarvan.

Bron (Italiaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.