Nieuws
07 oktober 2015 - Ron Smeets

Windows 10 Mobile updates starten in december Bestaande Windows Phone 8 gebruikers moeten nog minimaal twee maanden geduld hebben

Gisteren onthulde Microsoft de nieuwe high end Lumia 950 en 950 XL. Dit worden als ze over enkele weken (begin december is de verwachting) in de winkel liggen de eerste smartphones met Windows 10 Mobile. Maanden geleden riep de fabrikant al dat alle bestaande Windows Phone 8 toestellen ook ge-upgrade worden naar de nieuwste Windows phone versie.

Vandaag werd via facebook bekend dat Microsoft vanaf december gaat starten met de uitrol van die Windows 10 updates naar de bestaande Windows Phone 8 toestellen. Dat zal ongetwijfeld gefaseerd (niet alle toestellen tegelijk en ook niet meteen wereldwijd) gebeuren. Welke toestellen en landen het eerst aan de beurt zijn is nog niet bekend, maar deze mededeling betekent wel dat iedereen met een Windows Phone 8 toestel nog minimaal twee maanden geduld moet hebben.

Op zich was dat natuurlijk ook wel te verwachten. Microsoft wil natuurlijk eerst haar nieuwste Windows 10 toestellen in de winkels hebben liggen voordat ze de bestaande modellen gaan updaten. Deels om te voorkomen dat potentiële Lumia 950 (XL) kopers het toestel toch maar niet aanschaffen als ze Windows 10 al op hun Lumia 920, 1030 of andere Windows Phone ontvangen hebben.

Windows 10 is available on PCs and tablets now, and while Lumia 950 and Lumia 950 XL ship with Windows 10 for phones, broad availability of Windows 10 on other devices, including mobile phones, will begin rolling out in December.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.