Geruchten
12 juni 2015 - Ron Smeets

Windows 10 Mobile komt eind september Als de geruchten kloppen dan is dat zo'n twee maanden ná de Windows 10 lancering

Windows 10 wordt officieel losgelaten op 28 juli. Het was al bekend dat de versie voor tablets en smartphones, Windows 10 Mobile, niet gelijktijdig gelanceerd zou worden. Als we de meest recente geruchten mogen geloven dan zal Microsoft de mobiele versie van het nieuwe besturingssysteem eind september.

Die 'datum' werd genoemd in een presentatie die Microsoft onlangs aan een van haar partners gaf. Op een van de slides stond letterlijk dat Windows Mobile aan het eind van volgend kwartaal beschikbaar zal komen (zie ook de afbeelding hieronder). Er van uit gaande dat de presentatie niet in de afgelopen 12 dagen pas gemaakt is kom je dan dus inderdaad uit op eind september.

Overigens meldt dezelfde bron dat de woordvoerder van Microsoft die de betreffende presentatie gaf zelf wel alvast een slag om de arm hield bij de vermelde lanceerdatum voor de smartphone versie van Windows 10 door te zeggen dat er rekening mee gehouden moet worden dat het ook wel eens oktober zou kunnen worden. Ach ja, software ontwikkelaars en deadlines ;) We zullen het wel zien, aan het eind van deze zomer, of begin van de herfst. Dat laatste seizoen werd overigens in eerdere geruchten ook al genoemd als het moment waarop de mobiele versie van Windows 10 uitgerold gaat worden.

Zelf denk ik nog steeds dat Microsoft rondom de IFA, begin september dus, de volgende high-end Lumia gaat onthullen en dat dan ook de definitieve versie van Windows 10 Mobile gepresenteerd wordt. Het was immers al bekend dat die twee lanceringen samen zouden vallen. De nieuwe Lumia met het nieuwe OS zullen dan een vier tot zes weken later (eind september of begin oktober) in de winkels verschijnen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.