Geruchten
29 juni 2015 - Ron Smeets

Windows 10 Mobile: gesprekken opnemen en 'Face Tracking' in selfie cam

Windows 10 Mobile komt pas enkele maanden na de lancering van Windows 10 voor PC's en tablets, eind juli, beschikbaar. Dit weekend doken via het uitpluizen van een beta (ontwikkel) smartphone versie van Windows 10 enkele nieuwe features op.

Ten eerste lijkt het mogelijk te worden om gesprekken op te nemen. In de File Explorer app staat namelijk een mapje met de naam 'Recorded Calls' (zie afbeelding hieronder). Dat laat natuurlijk weinig ruimte voor speculatie. Letterlijk vertaald betekent het immers 'Opgenomen Gesprekken'. Dat kan soms handig zijn maar voor mij is het in ieder geval geen beslissende factor om al dan niet voor een Windows smarphone te kiezen ;)

Een andere functie die veel smartphone gebruikers niet echt als nieuw in de oren zal klinken is 'Face Tracking' op de selfie camera. Het lijkt er op dat Windows 10 Mobile die optie dus nu ook gaat toevoegen aan de camera op de voorzijde van het toestel. Voor nog scherpere selfies dus. De optie werd ontdekt in de nieuwste versie van de Windows Camera App. Zoals gezegd, Face Tracking is niet nieuw en een camera feature waardoor het makkelijker wordt om de gezichten van personen die op een foto staan scherp in beeld te krijgen, ook als ze bewegen

De vraag is natuurlijk of beide functies ook de definitieve release van Windows 10 Mobile gaan halen. Dat zal moeten blijken. Daarvoor zullen we moeten wachten tot het moment dat Microsoft meer informatie vrijgeeft. Wellicht dat ik daar aan het eind van deze week iets over kan zeggen, na de Windows 10 BBQ. Wie weet...

Bron (Opnemen), Bron (Face Tracking)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.