Nieuws
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Windows 10 Mobile Anniversary update nu ook beschikbaar Uiteindelijk maar twee weken na de oorspronkelijk geplande datum

Microsoft heeft op het Windows Blog bekend gemaakt dat de fabrikant gestart is met de uitrol van de Windows 10 Mobile Anniversary update. Uiteindelijk heeft het dus maar twee weken langer geduurd dan oorspronkelijk gepland.

Goed nieuws dus voor iedereen met een Windows Mobile smartphone die ook al versie 10 van het OS draait. Hoeveel dat er zijn? De afgelopen zes maanden werden er in Nederland in ieder geval slechts 25.000 verkocht.

Hoe dan ook, mocht je een Windows (Lumia) smatphone hebben dan ontvang je binnenkort vanzelf de melding dat er een software update beschikbaar is voor je toestel. Kun je dat geduld niet opbrengen, dan kun je ook zelf controleren of de update al beschikbaar is via 'Instellingen' -> 'Update en Beveiliging' -> 'Telefoon Update' -> 'Controleer op updates'. In he blog van Microsoft vind je eventueel een gedetailleerde handleiding.

De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat jouw toestel op dit moment nog niet in aanmerking komt. Zoals gewoonlijk worden dit soort updates in fases uitgerold.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.