Nieuws
14 november 2014 - Ron Smeets

Windows 10 komt naar alle Windows Phone 8 Lumia's Microsoft zei eerder nog dat Windows 10 overal op zou draaien

Enkele weken geleden deed Satya Nadella nog de gewaagde uitspraak dat Windows 10 'overal' op zou kunnen draaien. 

Deze week liet Microsoft via het officiele Lumia twitter account weten dat in ieder geval alle Lumia's die momenteel voorzien zijn van Windows Phone 8 (of 8.1) een update naar Windows 10 gaan krijgen. Dat zijn heel wat (Nokia) Lumia's, maar het zijn ze lang niet allemaal. Toestellen als de HTC 8X en 8S bijvoorbeeld, ook Windows Phone 8 toestellen, lijken vooralsnog buiten de boot te vallen. Formeel wordt daar nog niets over gezegd, maar het zijn nu eenmaal geen Lumia's.

Met deze tweet is het ook nog maar zeer de vraag of de oudere Windows Phone 7 Lumia's Windows 10 zullen krijgen. Die toestellen vielen al buiten de boot bij de Windows Phone 8 updates, maar kregen toen nog wel de 7.8 upgrade waarmee de UI en sommige functies enigszins in de buurt van versie 8 kwamen. Dat zou, zo werd toen al gesteld, het Windows Phone eindstation worden voor die toestellen. Als dat nu ook zo blijft, en daar heeft het toch alle schijn van, dan kan de uitspraak cq. belofte van Nadella dat het nieuwe OS overal op kan draaien dus naar de prullenmand voor wat betreft smartphones.

https://twitter.com/lumia/status/532128314467823616

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.