Nieuws
24 oktober 2014 - Ron Smeets

"Windows 10 draait overal op" De nieuwe versie van Windows kan op alle apparaten geïnstalleerd worden, als het aan de CEO ligt

Enkele dagen geleden presenteerde Microsoft een preview van de opvolger van Windows 8. De reden dat de fabrikant Windows 9 overslaat en doorstoomt naar Windows 10 is vooralsnog een raadsel, maar het lijkt er op dat Microsoft hiermee duidelijk wil maken dat ze een grote sprong vooruit gemaakt hebben.

De fabrikant doet er inmiddels alles aan om de wereld duidelijk te maken dat Windows 10 toch echt bedoeld is voor alle type toestellen, van laptop en desktop tot tablet en smartphone.

De relatief verse CEO Stya Nadella zei tijdens een IT Symposium letterlijk dat Windows 10 overal op draait. Mmmh, dan wil ik het OS straks wel eens zien werken op een iPad, de Galaxy S5 of een OnePlus One. Leuke uitdaging voor de hackende hobbybobs ;)

Natuurlijk snap ik ook wel dat Nadella met zijn uitspraken doelt op de verschillende type devices die ik hierboven ook al genoemd heb. En voor zover het nog niet duidelijk was; Windows Phone gaat, als naam en separate versie van het OS, dus verdwijnen.

De quote van Satya Nadella:
"Windows 10 is a very important step for us. It's the first step in a new generation of Windows as opposed to just another release after Windows 8. General purpose computing is going to run on 200 plus billion sensors. We've architected Windows where it can run on everything."

Via