Accessoires
21 juni 2007 - Ron Smeets

Windmolen als lader voor je mobieltje

Orange gaat deze groene stroom lader presenteren tijdens het aanstaande Glastonbury festival in Engeland.

Het apparaatje weegt slechts 150 gram en kan vrijwel overal aan bevestigd worden. Het enige waar je vervolgens op moet hopen is voldoende wind.

Net als de Solio (op zonne energie) kan deze 'windmolen' direct aan een GSM gekoppeld worden om 'm op te laden. Hij heeft echter ook een interne accu die zichzelf oplaad als de molen in de wind staat en er geen GSM aangesloten is. Je kunt je GSM dan later aansluiten en opladen.

Voorlopig wordt de Orange windmolen alleen tijdens het Glastonbury festival geshowed en zal ie nog niet in de winkels verkrijgbaar zijn.Gerelateerde links:
Eén 'Groene Stroom' lader voor al je mobieltjes
Power to our gadgets!
Onnodig ingeplugde laders vreten stroom
Mini windmolen als telefoonlader
De Solio van dichtbij bekeken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.