Geruchten
10 augustus 2011 - Ron Smeets

Win Phone Tango bedoeld voor goedkopere (Nokia) smartphones?

Geruchten over de volgende Windows Phone update, na Mango, doen al een tijdje de ronde. Windows Phone Tango, zoals deze update nu nog genoemd wordt, zou eind dit jaar beschikbaar moeten komen.

Nieuwe geruchten speculeren nu dat deze versie van Windows Phone wel eens bedoeld zou kunnen zijn voor de lancering van goedkopere smartphones, wellicht en vooral afkomstig van Nokia.

Details en betrouwbare informatie hierover is er nog niet. Daarom zijn het natuurlijk ook nog steeds geruchten, maar diverse bronnen van Microsoft guru Mary-Jo Foley van ZDNet hebben haar inmiddels laten weten dat de kans dat Windows Phone Tango ontwikkeld wordt voor goedkopere smartphones erg groot is. Gespeculeerd wordt onder andere over support voor toestellen met een resistief touchscreen (goedkoper). Daarnaast heeft Nokia ook al gezinspeeld op de komst van goedkopere Windows Phone toestellen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.