Nieuws
14 november 2011 - Ron Smeets

Win een van de laatste drie kaarten voor DroidCon!

Volgende week, 22 en 23 november, wordt de eerste Nederlandse editie van DroidCon gehouden in Amsterdam. Wij zullen daar ook (uitgebreid) verslag van doen. Toegangskaarten kosten 195 Euro per stuk en ik heb inmiddels begrepen dat het event zo goed als uitverkocht is. Toch hebben wij nog drie vrijkaarten weten te bemachtigen die we via Twitter en de reacties onder dit bericht vandaag gaan weggeven.

Wat je daarvoor moet doen is dus simpel. Retweet de tweet die om 14u30 in de twitterfeed van MobileCowboys verschijnt (met hashtag #droidconMC) of schrijf, vóór 17u00, een originele reactie onder dit bericht waarin je ons vertelt waarom je graag naar DroidCon zou willen gaan. De drie winnaars worden aan het eind van de dag geselecteerd en zowel via twitter als een update in dit artikel bekend gemaakt. Zorg er dus voor dat je volgende week, op 22 en 23 november nog niets in je agenda hebt staan als je meedoet aan deze actie en dus kans wilt maken op de laatste drie (vrij)kaarten voor DroidCon.

Zoals gezegd; DroidCon wordt volgende week dinsdag en woensdag in Amsterdam georganiseerd en er zijn een groot aantal sprekers gecontracteerd die een bezoek aan DroidCon, zeker voor (toekomstige) ontwikkelaars, de moeite meer dan waard maken. De eerste dag spreken onder andere Nick Butcher van Google, Martin Kruze van T-Labs over de security (dreigingen) van Android voor providers, Sanyu Kiruluta van RIM over de compatibiliteit van Android Apps op het BlackBerry platform en Willem Vermeer over Android ontwikkeling in de Cloud. Mathijs Vogelzang zal spreken over hoe je jouw Android Apps zoveel mogelijk zichtbaar (en dus winstgevend) kunt maken binnen de Android Market en Tam Hanna geeft een presentatie over het ontwikkelplatform Qt voor Android. De eerste dag wordt afgesloten met de bekendmaking van Androidworlds App van het jaar, gevolgd door een Barbecue.

Tot de highlights van de tweede dag behoren onder andere Ivo Jansch met een verhaal over Apps, Api's en third party services. Peter Decker spreekt over de valkuilen (en het voorkomen dat je daar 'in valt') bij het ontwikkelen van Zakelijke en Automotive Android apps. Maar dat is lang niet alles. Hier kun je het complete programma van beide dagen bekijken en de interessante sessies voor jezelf er uit pikken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.