Nieuws
13 november 2009 - Casper de Zoete

Win 360-toestel met speurtocht op social media-websites

Naast de The BlackBerry Hideout die alleen voor studenten is, start Vodafone vandaag ook met een actie voor iedereen.

Het gaat om een online speurtocht op diverse social media-websites, vandaar de 'ingewikkelde' naam: The YouFlickInMyHyveFace Chase.

Iedere Chase wordt gehost door een blog of een bekende Nederlander. Onder andere Gamekings, Retecool, Don Diablo, Bright en Mobile Cowboys doen mee. Op deze websites is een hint verstopt die je naar de volgende website leidt. Dat zijn diverse sociale netwerksites, zoals Youtube, Flickr, LinkedIn, Myspace, Hyves en Facebook. Uiteindelijk leidt de laatste link naar een speciale landingspagina. Met behulp van cookies wordt gecontroleerd of de Chase juist is gevolgd.

Degene die deze pagina al eerste weet te bereiken wint de hoofdprijs, een Vodafone 360 Samsung H1-toestel met 750 belminuten, 750 sms'jes en 750MB internettegoed. Naast de hoofdprijs zijn iedere keer zogenaamde hostprijzen te winnen, dat zijn prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Host-eigenaren. Deze prijzen variëren van kleding tot een DS Lite, van CoD Mordern Warface 2 tot Sweetie Stack zeepjes. Mobile Cowboys zal drie Chases hosten en daar zijn per keer 5 zonne-opladers te winnen.

Opvallend is dat bij Geenstijl een tweedehands auto ter waarde van 400 euro te winnen is. Expliciet in de voorwaarden wordt gemeldt dat Vodafone niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de staat waarin de auto van Geenstijl verkeerd!

De wedstrijd is vandaag begonnen en de eerste twee Chases zijn gespeeld. Niet getreurd want de actie duurt nog dertien dagen en iedere dag wordt er minimaal één Chase gespeeld op willekeurige tijdstippen. In totaal zijn er 28 Chases. Nieuwe Chases worden aangekondigd op theyouflickinmyhyvefacechase.nl, daarnaast worden deze ook aangekondigd op Hyves, Facebook en Twitter. Je kunt je ook opgeven voor een sms-alert, dit is gratis. De actie is ontwikkeld door Achtung!, zij ontwikkelden ook The BlackBerry Hideout en Upgrade a Stranger voor Vodafone.

Komende week organiseert ook Hi nog een speurtocht: Pokkie Zoeken! Daarvoor moet je (uiteindelijk) wel achter je computer vandaan komen en het Nederlandse herfstweer trotseren...

Over de auteur: Casper de Zoete