Nieuws
06 september 2011 - Willeke de Haas

Win $10.000 door Nokia's vernieuwde ringtone te maken

Nokia is zeventien jaar na het uitbrengen van haar signature ringtone toe aan een nieuwe versie van de beltoon die iedereen op straat zal doen denken aan de Finse fabrikant. In 1994 bracht Nokia een eigen beltoon uit die iedereen, waar dan ook, direct herkende als men deze hoorde. Nu zoveel jaren later is de fabrikant toe aan een nieuwe tune, eentje die niet meer polyfoon klinkt of slechts een kleine vernieuwing daarop is, en looft voor de winnende beltoon $10.000 uit.

Wist je dat de welbekende Nokia beltoon elke dag wel één miljard keer gehoord wordt door mensen wereldwijd? Een succes dat eigenlijk geen enkele andere fabrikant heeft behaald met haar eigen ringtones. Wellicht onbenullig zou je denken, maar het is wel een herkenninspunt waarbij veel mensen direct een Nokia-gebruiker herkennen. Een stukje merkbekendheid dat de Finse fabrikant met een simpel, maar doordacht geluidje toch maar mooi voor elkaar heeft gebokst.

Nu is er in zeventien jaar eigenlijk weinig veranderd aan de beltoon en Nokia wil toch het succes van haar eerste tune nogmaals een succesje meegeven. Om hiervoor te zorgen en het publiek erbij te betrekken heeft ze een campagne gelanceerd waarbij iedereen zijn eigen versie van de beltoon mag insturen. Wil je meedoen, dan kun je naar de wedstrijdsite van Nokia gaan, waar je zowel je eigen ringtone kunt inzenden als kunt stemmen op de ingezonden ringtones. Naast eeuwige roem doordat jouw beltoon vanaf 2012 in elke Nokia telefoon te vinden zal zijn, win je ook nog eens $10.000. De beltonen die het net niet hebben gehaald winnen vervolgens vijf maal $1.000. Je kunt je beltoon nog tot begin oktober inzenden.

Over de auteur: Willeke de Haas