Nieuws
13 juni 2012 - Redactie MobileCowboys

Win € 40.000 en kantoorruimte met 'Mobiles for Good' (ADV)

De Vodafone Foundation en Waag Society startten onlangs de 'Mobiles For Good' Challenge; een zoektocht naar de drie beste ideeën voor het inzetten van mobiele technologie om de gezondheidszorg en het welzijn te verbeteren.

De drie uiteindelijke winnaars kunnen elk € 40.000, kantoorruimte in het hoofdkantoor van Vodafone in Amsterdam en professionele begeleiding winnen om hun winnende concept versneld op de markt te brengen. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 augustus en de finalisten mogen tijdens het PICNIC Festival op 18 september hun concept 'pitchen' aan de jury waarna de drie winnaars bekend gemaakt zullen worden.

De inzendingen worden onder andere beoordeeld op technische, economische en operationele haalbaarheid, de sociale impact voor patiënten, innovatie, creativiteit en originaliteit. Daarnaast is ook de beschikbaarheid van een werkend prototype van belang dat tijdens de finale, op 18 september dus, getest kan worden.

De jury van de Mobiles For Good Challenge bestaat uit:
- Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam
- Patrick de Zeeuw, medeoprichter en board member Startupbootcamp International
- Rob Shuter, Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland
- Marleen Stikker, Chief Executive Officer Waag Society en bestuursvoorzitter PICNIC

Rob Shuter, CEO bij Vodafone Nederland en juryvoorzitter van de ‘Mobiles for Good’-wedstrijd: "Eenvoudige toegang tot betaalbare gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht. Wij geloven dat mobiele technologie een unieke rol kan spelen in de gezondheidszorg en zijn op zoek naar slimme ideeën om hier aan bij te dragen."

Dus, heb je een mobiel idee of -concept ter verbetering van de gezondheidszorg en het welzijn? Ga er dan asap mee aan de slag en zorg dat je je uiterlijk 31 augustus (17u00) inschrijft om kans te maken als een van de drie winnaars in de gelegenheid gesteld te worden jou concept op de markt te brengen.

Meer informatie kun je vinden op de website van Mobiles For Good en/of door het volgen van tweets met de hashtag #mobilesforgood. Succes!

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl