Geruchten
23 december 2009 - Ron Smeets

WiMAX smartphone op komst?

Dat de Amerikaanse provider Sprint overweegt om voor snelle (breedband) mobiele dataverbindingen te kiezen voor WiMAX is al heel oud nieuws. Volgens de laatste geruchten bestaat de kans dat de provider samen met Microsoft tijdens de CES die in Januari gehouden wordt een WiMAX Smartphone zal onthullen.

Volgens Informationweek is de kans dat een dergelijk toestel in Januari gepresenteerd gaat worden zeer reëel.

De auteur baseert zijn mening op het feit dat de persconferentie van Sprint mede georganiseerd wordt door Microsoft en dat de twee kopmannen van de software gigant, Steve Ballmer en Dan Hesse ook aanwezig zijn. Daarnaast gingen enkele maanden geleden ook al geruchten rond dat Sprint een WiMAX phone zou gaan introduceren. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.