Toestellen
08 oktober 2015 - Ron Smeets

Wil je toch in de rij gaan staan voor een nieuwe iPhone? Dat kan bijna overal Nachtleveringen en -verkopen voor de nieuwe Apple smartphone worden steeds populairder

Eigenlijk is het niet meer nodig; uren, of dagen, in de rij gaan staan om een nieuwe iPhone te bemachtigen. Apple heeft met het reservering-en-afhaal systeem er voor gezorgd dat je op de eerste dag van de verkoop, morgen (9 oktober), op je gemak naar een Apple Store, of reseller, kunt gaan om daar je gereserveerde toestel op te halen. De meeste telecom winkels en -providers hebben dat systeem ook geadopteerd. En mocht je de iPhone 6S (Plus) persé als een van de eersten in Nederland in huis willen hebben, dan had je je de afgelopen dagen kunnen inschrijven voor diverse nachtlevering services, zoals die van Typhone bijvoorbeeld.

Toch zijn er nog altijd heel wat iPhone fans die het in de rij gaan staan gewoon leuk vinden. Al was het maar om met 'lotgenoten' te kunnen praten over de nieuwe Apple smartphone of Android en Windows af te zeiken ;) Dat het in de rij staan nog altijd populair is blijkt wel aan de sloot van nachtopeningen van telecom winkels en provider shops. Het maakt vannacht niet uit in welk deel, of uithoek, van Nederland je woont. Er is altijd wel een winkel in de buurt te vinden die om 0u01 haar deuren opent om de eerste iPhone 6S (Plus) klanten te verwelkomen.

Zo kun je onder anderen terecht bij de KPN winkels in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Vodafone denkt ook aan de 'uithoeken' van ons land met behalve in Rotterdam ook nachtelijke openingen in Leeuwarden, Maastricht en Nijmegen. De rode provider stuurt zelfs een koerier per boot naar de diverse Waddeneilanden om bestelde iPhones af te leveren. De PhoneHouse opent vannacht haar deuren in Bergen op Zoom, Emmen, Enschede, Tilburg en Utrecht. En zo zullen ongetwijfeld nog wel wat winkels te vinden zijn die vannacht speciaal voor de nieuwe iPhone open gaan.

Bijzonder is wel dat T-Mobile, tussen 2008 en 2010 de exclusieve iPhone leverancier van Nederland, en toen, voor de iPhone 3G en 3GS ook nachtverkopen organiseerde, dit keer geen winkels om middernacht opent. Ow, en ben je van plan de nieuwe iPhone bij een Amac te gaan halen, dan moet je ook toch in de ochtenduren geduld hebben. Hetzelfde geldt voor klanten van de Apple Store. Die gaat ook pas om 08u00 morgenochtend (9 oktober) open.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.