Entertainment
14 oktober 2005 - Ron Smeets

Wil je grotere borsten? En een iPod erin?!

De vrouwen die dit lezen zullen wel meteen een oordeel klaar hebben (Typisch iets voor mannen!!!), maar het is toch een serieus idee dat geboren is in het Futurologisch Lab van British Telecom.

Over enkele jaren kunnen vrouwen in hun borstimplantaten tegelijkertijd ook een MP3 speler en hun hele muziekcollectie laten inbouwen. De komst van fexibele electronica maakt dat de dames dan dus niet meer met een iPod om de nek hoeven rond te lopen tijdens het joggen of winkelen.

In de ene borst wordt de player ingebouwd terwijl de ander wordt voorzien van de (hele) muziekcollectie van de eigenaresse. Hoeveel songs ingebouwd kunnen worden hangt wellicht af van de gekozen cupmaat?!

Volgens Ian Pearson van BT Labs kan de player via Bluetooth met een polsband controller worden bediend. Het luidsprekersignaal naar de koptelefoons wordt vanzelfsprekend draadloos getransporteerd.

Volgens de wetenschapper is de achterliggende gedachte van deze bizarre vinding dat een implantaat dat voor de rest van het leven wordt ingebouwd voor de 'looks' dan ook maar beter voor iets nuttigs gebruikt moet worden.

Gelukkig zijn er nog meer toepassingen bedacht die in de medische sfeer liggen. Denk aan een ingebouwde bloeddruk- of hartslagmeter of een cholesterol- en diabetes tester.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.