Nieuws
27 mei 2010 - Ron Smeets

Wikitude Drive: Augmented Reality navigatie

Augmented Reality (AR) was een van de nieuwe hypes in 2009, vooral dankzij het Nederlanse succesverhaal van Layar. De boys van Wikitude zijn er echter al iets langer mee bezig en zij hebben nu een AR navigatiesysteem ontwikkeld: Wikitude Drive. Het moet natuurlijk allemaal nog wat soepeler gaan werken maar het ziet er al wel heel erg cool uit.

De eerste versie van Wikitude Drive zou volgende maand (juni) al gelanceerd worden. Deze zal gezicht zijn voor alle Android toestellen vanaf versie 1.6. Volgens de makers is een van de grote voordelen van AR navigatie ten opzichte van de 'standaard' (mobiele) navigatiesystemen dat je bij Wikitude Drive altijd zicht blijft houden op het verkeer, ook als je naar je navigatiesysteem kijkt. Ze hebben namelijk berekend dat iedere keer wanneer je één seconde op het display van je TomTom kijkt bij een snelheid van 100 km/h je in principe 28 meter 'blind rijdt' Tja, op zich wel iets voor te zeggen natuurlijk ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.