Nieuws
19 januari 2012 - Ron Smeets

Wikipedia App voor Android

Gisteren was de (Engelstalige) website van Wikipedia een dagje offline uit protest tegen een voorgenomen nieuwe 'censuur' wet die in de VS op stapel staat.

Gelijktijdig heeft de online 'open source' encyclopedie haar officiële Android App gelanceerd. Behalve dat je daarmee Wikipedia op je Android smartphone kunt raadplegen biedt de App ook diensten als het zoeken naar artikelen in de buurt, het delen van artikelen en iedere dag een 'artikel van de dag'.

Je kunt de Wikipedia Android App gratis downloaden via de Android Market. Hieronder staan een paar screenshots van de app die er gelikt uit ziet.

Wiki-Android-aa Wiki-Android-bb

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.