Nieuws
03 september 2006 - Ron Smeets

WiFire krikt je WiFi signaal op

Last van blinde plekken in je WiFi netwerk of zit je gewoon te ver van het accesspoint af? Dan kan de WiFire uitkomst bieden, een antenne waarmee zwakke WiFi signalen opgekrikt kunnen worden.

De WiFire wordt gevoed via USB en kan dus op elke PC of Laptop aangesloten worden. Hij werkt feitelijk als een van signaalversterker zoals we die ook kennen bij WiFi netwerken. je sluit hem aan en draait het antennedeel net zolang totdat ie het WiFi signaal oppikt. Hij is te gebruiken op 802.11b en -g netwerken en heeft een bereik van maximaal 300 meter.

De prijs? 150 dollar, zonder verzendkosten, dus je moet er wel even wat dieper voor in de buidel tasten. Wil je dat niet, dan moet je dus ergens anders gaan zitten met je PC of Laptop ;-)Gerelateerde links:
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
Op zoek naar een goed signaal met de WiFi camera
Maak je eigen WiFi antenne booster
WiFi antenne met 5km bereik
Lindy vindt open WiFi en Bluetooth netwerken
WiMax kaarten nog dit jaar in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.