Toestellen
11 februari 2006 - Ron Smeets

WiFi VoIP GSM van Linksys vooral duur!

Het idee achter VoIP telefonie is dat je via internet een stuk goedkoper kunt bellen dan via het reguliere (mobiele) netwerk. Dat is oud, heel oud, nieuws.

Was het vroeger nog noodzakelijk dat je achter een PC op laptop zat met een internetverbinding om te kunnen 'voipen', inmiddels zijn er ook toestellen waarmee je via een WiFi internetverbinding goedkoop kunt bellen.

Helaas gaat die laatste technologie vooralsnog voorbij aan het basisidee dat bellen via VoIP goedkoop (lees: voor bijna niets) moet zijn. OK, de minuten blijven natuurlijk 'gratis' maar de toestellen, getuige de prijs van de Linksys WIP300 WiFi VoIP phone, zijn nog behoorlijk prijzig. Het toestel is vanaf volgende week voor 250 dollar te koop in de VS.

Het zal ongetwijfeld een kwestie van tijd zijn alvorens de prijzen gaan dalen, maar voor nu wel een extra drempel.Gerelateerde links:
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
Linksys Skype telefoon review
Goedkope toestellen en gratis diensten
Eerste 802.11g WiFi Phone op komst
Skypen met je GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.