Nieuws
08 januari 2006 - Ron Smeets

WiFi via de kabel

Klinkt tegenstrijdig, maar het is niet de eerste keer dat we een dergelijke oplossing tegen komen.

Op de CES is de AuraGrid te zien, een WiFi oplossing die het mogelijk maakt om de CAI bekabeling die in de meeste huizen nog aanwezig is te gebruiken voor het transporteren van WiFi signalen naar ruimte's die de router in de meterkast niet kan 'bereiken'.

Je schroeft de AuraGrid tussen je WiFi Router en het CAI net, in plaats van de antenne en vervolgens wordt de CAI bekabeling gebruikt als verlengstuk van de antenne die je dan weer in de ruimte waar je je WiFi wilt laten 'uitkomen' in de CAI wandcontactdoos steekt. Simpel, toch?!Gerelateerde links:
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
Versterk je WiFi netwerk met kabels ?!?
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.