Nieuws
10 september 2005 - Gerben Mak

WiFi van camera's tot LCD TV's

Het WiFi virus is niet te stoppen, bijna alle apparaten om ons heen worden vroeger of later WiFi besmet. Nikon levert camera's met WiFi connectiviteit, MP3 spelers kunnen ook al niet meer zonder, en nu lijkt het de beurt aan LCD TV's.

HP heeft nu aangekondigd een WiFi TV set te introduceren in het begin van 2006. Sony, Sharp en Samsung hebben ook al dergelijke introducties aangekondigd.

Op zich niets nieuws, want in het Philips Streamium programma zit al twee jaar een mooie LCD TV met WLAN mogelijkheid. De kunst is echter om de consument uit te leggen wat daar dan precies het voordeel is. Vandaar dat Philips met haar Connected Planet programma en Streamium producten poogt middels "sense & simplicity" alle huishoudelijke entertainment producten draadloos op elkaar aan te sluiten.

HP gaat echter weer een stapje verder: de nieuwe WiFI TV Set zal tevens een geïntegreerde DVR bevatten. HP zou ook bouwen aan een nieuwe interface, die bediening van al haar PC en entertainment producten eenvoudiger moet maken. We zullen zien...

this unit will also record video via a built-in DVR.

Over de auteur: Gerben Mak