Geruchten
28 december 2005 - Ron Smeets

WiFi telefoon van Linksys

Linksys kennen we met name van de goede en relatief goedkope wireless routers en WiFi accesspoints.

Inmiddels heeft het er alle schijn van dat de draadloze gigant zich ook op de (WiFi) telefoonmarkt gaat storten. Eerst kondigde men al een Skype toestel aan en nu, zo blijkt volgens Engadget uit de archieven van de FCC, heeft men een WiFi toestel ter goedkeuring voor de Amerikaanse markt aangeboden.

De nog naamloze Linksys beschikt behalve over diverse security protocollen (WEP, WPA en WPA2) ook over 16 Mb flash-geheugen, SIP v2 support en POP3 en SMTP mailfuncties.Gerelateerde links:
LG's WiFi telefoon
Samsung MultiMedia GSM met WiFi
Eerste 802.11g WiFi Phone op komst
Wifi-telefoon
Eerste GPS-PDA met WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.