Nieuws
22 februari 2006 - Ron Smeets

WiFi straling slecht voor de gezondheid?!

De jarenlange discussie en honderden publicaties van zowel voor- als tegenstanders van de stelling dat electromagnetische straling van onder andere mobiele telefoons en zendmasten krijgt er een 'broertje' bij, zo lijkt het.

Als een van de eerste instellingen heeft de Canadese Lakehead Universiteit namelijk het gebruik van WiFi op de campus verboden omdat de directie eerst zeker wil zijn van het feit dat de straling die gegenereerd wordt door de WiFi accesspoints ongevaarlijk is voor de gezondheid van de studenten.

Op zich een nobel streven van directeur Fred Gilbert, maar des te onbegrijpelijker is het dan dus dat de studenten (en ongetwijfeld Gilbert zelf ook) wel met GSM's mogen rondlopen, om nog maar te zwijgen over walkie-talkies en andere 'stralende' apparatuur, aldus Boing Boing.

Kortom, het lijkt erop dat meneer Gilbert op zoek is naar goedkope publiciteite. . .Gerelateerde links:
Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar
Gezondheidsraad: 'Mobiele straling ongevaarlijk'
Mobieltjes en GSM masten toch slecht voor je
Overheid wil duidelijkheid over UMTS straling
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Straling van GSM niet (on)gezond
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.