Nieuws
16 juli 2005 - Ron Smeets

WiFi sharing met de Junxion Box

Het moest er natuurlijk een keer van komen: WiFi sharing. Velen onder u doen dat ongetwijfeld ook al met uw internetverbinding. Abonnement nemen, (wireless) router ertussen en gaan met die banaan, samen met buren, vrienden of collega's tegen gedeelde kosten.

De Junxion Box maakt hetzelfde mogelijk voor WiFi connecties. In feite is het dus een WiFi router. Eén GSM abonnee sluit een passend abonnement af waar vervolgens meerdere GSM gebruikers in de buurt van de Box gebruik van kunnen maken.

In Amerika is ie al razend populair aan het worden. Zo heeft Google er al een aantal geinstalleerd in de bussen voor haar personeelsvervoer.

Het spreekt voor zich dat Telco's en mobiele operators bezorgd zijn over deze ontwikkelingen. Tarieven verlagen dus, zou ik zeggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.