Nieuws
09 maart 2014 - Ron Smeets

WiFi Sense; een handige WP8.1 tool voor open WiFi netwerken

Dit weekend door weer een nieuwe Windows Phone 8.1 hulpfunctie op. Met WiFi Sense is het straks mogelijk om sneller verbinding te maken met open WiFi netwerken.

Bij die hotspots waar je, bijvoorbeeld, voorwaarden voor akkoord moet aanvinken of je naam en e-mail adres in moet vullen kan WiFi Sense dat automatisch voor je regelen en onthouden voor een volgende keer.

Bij de 'Manage' instellingen van WiFi Sense (zie ook de korte video demo hieronder) vul je alle gegevens in die eventueel nodig kunnen zijn om toegang te krijgen tot open WiFi netwerken. Naam, e-mail adres en het accepteren van voorwaarden had ik al genoemd, maar ook gegevens als je telefoonnummer wordt vaak om gevraagd. Natuurlijk kun je met WiFi Sensie niet de toegang tot betaalde hotspots automatiseren.

In de video is nog een handige functie te zien. Je kunt WiFi netwerken waar jouw toestel met WiFi Sense 'bekend mee is' delen met je contacten en/of facebook vrienden. Die moeten dan natuurlijk wel over een Windows Phone 8.1 toestel met WiFi Sense beschikken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.