Nieuws
16 december 2005 - Ron Smeets

WiFi schotel verdriedubbeld je bereik

Het ding ziet er niet uit, maar als ie werkt, dan denk ik dat het wel een succes kan worden, de Hawking WiFi Schotelantenne.

Dankzij de 8dbi richtantenne is het mogelijk om het bereik van je WiFi signaal met maximaal 300% te vergroten, grofweg in de richting waarnaar je de schotel laat wijzen en gezien vanaf de PC of Laptop. Je koppelt hem dus aan je werkstation en laat hem in de richting van het WiFi accesspoint wijzen (zie foto na de 'lees meer').

Ideaal voor WiFi achter in de tuin, bijvoorbeeld, of in gebouwen waar de constructue van het pand zorgt voor zogenaamde blind-spots. Hij kost, online, zo rond de 70 dollar en werkt zowel op de B- als G-varianten WiFi netwerken.

De Hawking WiFi Schotel is de enige WiFi 'versterker' ter wereld die gebruik maakt van de techniek van schotel- en richtantenne's. Hawking is op dat gebied overigens al jaren een gevestigde naam, getuige ook de erkenning en awards die ze eerder al mochten ontvangen voor de door hun ontwikkelde 'Hi-GainTM Antenne' technologie.Gerelateerde links:
WiMax: opgevoerde WiFi
Versterk je WiFi netwerk met kabels ?!?
WiFi antenne met 5km bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.