Nieuws
10 november 2010 - Ron Smeets

WiFi problemen voor (Amerikaanse) Windows Phone7 toestellen?

Op diverse (Amerikaanse) sites wordt melding gemaakt van het feit dat gebruikers van een Dell Venue Pro en HTC HD7 problemen ondervinden met de WiFi.

Als men het toestel wil verbinden met een beveiligd netwerk dan wil dat niet altijd lukken. De vraag is nu natuurlijk of dit een probleem is van Windows Phone 7 in het algemeen, de gebruikte netwerkbeveiliging of dat het ligt aan de combinatie tussen het toestel en de provider. Beide toestellen die het probleem ondervinden zijn gelocked op T-Mobile.

Ik heb overigens vanochtend de drie 'Nederlandse' Windows Phone 7 toestellen nog even nagekeken, maar zowel de HTC 7 Trophy als de LG Optimus 7 en ook de Samsung Omnia 7 hebben hier geen enkel probleem met hun WiFi koppelingen naar beveiligde netwerken. Dat werkt als een zonnetje ;-) Ik ga er vooralsnog dus even van uit dat het om een lokaal, en mogelijk zelfs in combinatie met een bepaalde provider (T-Mobile in dit geval), gaat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.