Nieuws
02 augustus 2012 - Ron Smeets

WiFi politie bij de Olympische Spelen

Het gebruik van, draagbare, 3G WiFi Hotspots tijdens de Olympische Spelen in Londen is streng verboden. De reden daarvoor heeft te maken met het feit dat deze draadloze netwerken de communicatie van het event en officials kunnen storen. Om nog maar te zwijgen van de overelasting van de mobiele netwerken wanneer honderden bezoekers de stadions overspoelen met hun mobiele WiFi netwerken.

En, zo blijkt uit onderstaande foto, er wordt ook echt actie ondernomen om de illegale Hotspots uit te lucht te houden.

De man op de foto speurt met een speciale antenne de illegale WiFi netwerken op en zorgt ervoor dat ze 'verdwijnen'. Als je dus nog van plan bent de Olympische Spelen te bezoeken in Londen, zorg er dan voor dat je de WiFi Hotspot van je mobiele telefoon of laptop uit laat staan.

Bron, Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.