Nieuws
30 juni 2005 - Ron Smeets

WiFi parkeermeters

Ik zie het al helemaal voor me: Wielklem en Co in discussie met een druk internettende automobilist omdat hij zijn WiFi parkeermeter niet op tijd gevuld heeft!

Onzin natuurlijk, maar het idee om parkeermeters bij Hotspots te plaatsen is wel levensecht. In de USA denkt de gemeente Houston (Texas) er serieus over om een dergelijk systeem te gaan invoeren.

Het is de bedoeling dat men de parkeermeters in de buurt van Hotspots gaat uitrusten met een betaalsysteem zodat de internettende automobilist of voorbijganger direct kan afrekenen en niet meer op zoek hoeft naar een verkooppunt van prepay-cards.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.