Nieuws
23 januari 2006 - Ron Smeets

WiFi opsporen met de DS van je kids

Tools zoals de WiFi Radar om een WLAN signaal op te sporen zijn er genoeg en als je meer wilt weten dan alleen het simpele gegeven dat er een WiFi netwerk in de buurt is, dan installeer je een van de vele sniffers die te koop zijn op je laptop.

Wil je meer weten van de WiFi netwerken in je omgeving, maar dat onopvallend of al lopend 'onderzoeken', dan kun je vanaf nu ook de Ninendo DS van je kids gebruiken.

DS2Key is een applicatie die oorspronkelijk bedoeld is om Games op je PC van afstand met je DS te kunnen bedienen. Ingebouwd in DS2Key is echter ook de Wardriving tool waarmee je gegevens als WEP-status, MAC-adressen en signaalsterkte van WiFi netwerken in de buurt kunt bekijken en volgen.Gerelateerde links:
Easy WiFi Radar spoort open netwerken op
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.