Nieuws
10 maart 2011 - Ron Smeets

WiFi netwerken in beeld gebracht

Een aantal Noorse wetenschappers waren op het idee gekomen om de vele WiFi signalen die door de stad 'zweven' in beeld te brengen. Ze bouwden daarvoor een meetinstrument van vier meter lang, voorzien met 80 lampjes die op elke gewenste plek de signaalsterkte van gevonden WiFi netwerken tonen.

Vervolgens liepen ze door Oslo en maakten ze met een fotocamera opnames van waarbij ze de sluiter voor langere tijd open lieten staan terwijl een van hen door de straat liep met de 'WiFi-licht-signaal-meter'. Enfn, kijk zelf maar naar het resultaat in onderstaande video. Errug cool dit.

Immaterials: Light painting WiFi from Timo on Vimeo.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.