Nieuws
20 maart 2008 - Ron Smeets

WiFi met een bereik van 90 kilometer

Intel is er in geslaagd om een WiFi router te bouwen die het netwerksignaal over een afstand van maar liefst 90 kilometer kan transporteren.

Als klap op de vuurpijl kost een dergelijk station slechts 500 dollar en kunnen snelheden gehaald worden tot 6.5 Megabit per seconde. Bovendien gebruiken de routers zo weinig stroom dat ze zonder problemen door zonne-energie gevoed kunnen worden.

Overigens adviseert Intel wel om bij het opzetten van een dergelijk Wide-WiFi netwerk de betreffende routers toch om de 45 kilometer te plaatsen om de kwaliteit van het signaal te kunnen blijven garanderen en mogelijke interferentie storingen te beperken.

Ik denk overigens wel dat een dergelijk systeem en het genoemde bereik alleen haalbaar zal zijn buiten stedelijke gebieden dus mijn idee om twee van dergelijke routers op het dak van mijn huis en mijn auto te installeren zodat ik in een straal van 45 kilometer kan beschikken over mijn thuis-netwerk niet zo 1,2,3 zal werken. Maar voor 1000 dollar (nog geen 700 Euro) zou ik het best eens uit willen proberen ;-)Gerelateerde links:
WiFire krikt je WiFi signaal op
Maak je eigen WiFi antenne booster
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
WiFi antenne met 5km bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.