Nieuws
04 december 2007 - Ron Smeets

WiFi in de trein van de baan

Na ongeveer twee jaar praten, rekenen en denken zijn KPN en de NS er achter gekomen dat het opzetten van een draadloos internet service in intercity’s financieel niet haalbaar is.

Het was de bedoeling alle intercity's te voorzien van een internetverbinding. Verder zouden op schermen in de treinen reisinformatie en infotainment te zien zijn. Het zou voor een belangrijk deel betaald moeten worden uit reclame, maar de inkomsten daarvan blijken niet hoog genoeg te zijn, aldus een persbericht.

Mmmh, als de mogelijke reclame-inkomsten het project de nek omgedraaid hebben dan zou ik ook wel eens willen weten welke (uur)tarieven men de reizigers in rekening wilde gaan brengen voor de draadloze internettoegang tijdens een treinritje.

Waren die al zo hoog dat men het niet aandurfde het tekort voor de realisatie van het project te verrekenen in die tarieven?!?Gerelateerde links:
Mobiel Internet in de trein
NS start met trein-WiFi en NS TV
Engelse consument eist meer WiFi hotspots
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.