Nieuws
13 oktober 2006 - Ron Smeets

WiFi gratis in heel Singapore

Alsof het al niet erg genoeg is dat ze in Azie de nieuwste mobiele toestellen meestal als eerste (en vaak ook nog als enige en stukken goedkoper) mogen bewonderen.

De regering van Singapore heeft besloten dat men de investering die gedaan is om een vrijwel 100% dekkend WiFi netwerk te creeren niet gaat terugverdienen. Met andere woorden, gratis WiFi voor iedereen! In ieder geval gedurende de eerste twee of drie jaar en met een bandbreedte van 512Kbit/s. Zeg maar anderhalf keer de snelheid van de goedkoopste ADSL abonnementen hier in Nederland.

Voor de Singaporianen (tja ze schijnen zo te heten) die zich geen PC of Laptop kunnen veroorloven kunnen bovendien subsidie krijgen zodat ze er voor minder dan 150 Euro eentje kunnen aanschaffen.Gerelateerde links:
Google heeft patent op gratis WiFi
Gratis WiFi van T-Mobile in de VS
Gratis WiFi voor New Orleans
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.